Noi apariții în grila Radio Reîntregirea

27 Februarie 2019

Începând cu data de 1 martie 2019, Radio Reîntregirea propune ascultătorilor o nouă gamă de rubrici menite să diversifice conținutul emisiunilor, dar și să aducă în atenția auditoriului informații sau aspecte inedite. În acest sens, o parte din membrii postului de Radio Reîntregirea vor realiza un număr de șapte rubrici noi, prin care se doresc a fi surprinse detalii sau curiozități care, probabil, nu au fost reliefate îndeajuns în cuprinsul emisiunilor din grila postului.

Înainte de a prezenta succint fiecare rubrică în parte, amintim faptul că, în contextul Anului omagial al satului românesc – 2019, a fost lansat un nou radioprogram, intitulat Magazin folcloric. În cadrul acestei emisiuni vor fi cuprinse mai multe rubrici în care sunt prezentate tradiții și obiceiuri românești, dar și anumite legende populare ale satului românesc. Radioprogramul de față este realizat de către Adriana Irimie, fiind difuzat în fiecare zi de duminică, începând cu ora 14.00.

Revenind acum la cele șapte rubrici noi, două dintre acestea sunt realizate de către Adrian Lazăr, directorul Radio Reîntregirea. În cadrul rubricii Portrete de seamă vor fi evidențiate figurile celor mai de seamă scriitori, istorici, cărturari sau artiști din Istoria României, ale căror fapte au constituit dintotdeauna modele demne de urmat. De asemenea, cea de-a doua rubrică, intitulată Rubrica pentru familie, pune în atenția auditoriului informații cu referire la principalele aspecte ale familiei în contemporaneitate. Acestea vor fi difuzate în cadrul radioprogramelor „matinal”, „caleidoscop” și cel de seară, în zilele de luni până vineri.

O apariție inedită pe frecvențele Radio Reîntregirea o constituie Rubrica de psihologie, realizată de către părintele Ovidiu Panaite, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. În conținutul acesteia, fiecare dintre noi vom putea găsi răspunsuri la unele întrebări fundamentale cu privire la cunoașterea personală. Rubrica va fi difuzată în zilele de luni până vineri, în cadrul radioprogramelor amintite. De asemenea, o rubrică specială este cea realizată de către părintele Sabin Vodă, intitulată Cuvinte de Pateric, în cadrul căreia vor fi prezentate povețe, apoftegme sau îndemnuri ale unor mari părinți și duhovnici români. Această apariție va fi difuzată zilnic, în cadrul tuturor radioprogramelor.

O altă rubrică nouă pe undele Radio Reîntregirea este Destinație de week-end, realizată de către Ioana Popa. Această apariție, difuzată în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în cadrul radioprogramelor „matinal”, „caleidoscop”, „week-end magazin” și cel de seară, propune ascultătorilor cele mai frumoase locuri de vizitat din Eparhia Alba Iuliei, dar și din alte colțuri ale țării, prezentând aspecte sau curiozități privitoare la numeroase locații care posedă, totodată, o încărcătură istorică aparte.

Rubrica Arta de a trăi frumos, realizată de Ștefan Bretoiu, își propune să aducă în atenția ascultătorilor informații care completează, clarifică sau confirmă unele referințe privind bunele maniere. Astfel, pe parcursul edițiilor acestei noi apariții radiofonice vor fi punctate diferite elemente care conduc la dobândirea unui comportament agreabil în societate, bazat pe decantarea bunelor obiceiuri filtrate și adaptate de la o generație la alta. Rubrica va fi difuzată zilnic, în cadrul radioprogramelor „matinal”, „caleidoscop”, „week-end magazin” și cel de seară.

De asemenea, o rubrică inedită este Minutul de istorie, realizată de Claudiu Popa, în cadrul căreia vor fi surprinse evenimentele de referință ale fiecărei zi, atât din Istoria României, cât și din Istoria Bisericii noastre strămoșești. Apariția își propune să ofere auditoriului ocazia de a redescoperi cele mai importante episoade care au marcat, de-a lungul timpului, istoria bimilenară a poporului român. De menționat este faptul că rubricile nu se vor succeda într-un mod eminamente cronologic, ci vor fi prezentate în funcție de ziua difuzării. Această rubrică va fi difuzată în fiecare zi, în cadrul radioprogramelor amintite.

Pentru a putea cunoaște sau redescoperi anumite detalii sau aspecte privitoare la domeniile noilor apariții radiofonice, vă invităm să ascultați, ori de câte ori aveți posibilitatea, postul Radio Reîntregirea, „un prieten pentru sufletul dumneavoastră”.


Share