Activitate creativ-educativă, în parohia Delenii, protopopiatul Târnăveni

Urmând îndemnul Mântuitorului Hristos adresat ucenicilor Săi: „Lăsați copiii să vină la Mine, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu” (Mc. 10, 14), parohia Delenii (protopopiatul Târnăveni) dorește să contribuie la formarea unei educații și a unei conștiințe bazate pe principiile moral-creștine. Astfel, un țel important este atragerea și menținerea copiilor și a tinerilor cât mai aproape de sânul Bisericii strămoșești, arătându-le acestora că numai lucrurile făcute în duh de rugăciune, cu Dumnezeu în suflet și în gând, aduc bucurii și împliniri depline.

Sub îndrumarea părintelui paroh Silviu Jimborean și a doamnei educatoare Camelia Madac, copiii din parohia Delenii s-au întâlnit, zilele trecute, în cadrul unui atelier creativ-educativ, unde au confecționat mărțișoare cu prilejul zilei de 1 martie. Înzestrați cu o impresionantă putere de muncă, imaginație și entuziasm, micii artiști au realizat peste 50 de mărțișoare ce au fost dăruite doamnelor care au participat la Sfânta Liturghie în ziua de duminică, 3 martie a.c. Această acțiune se înscrie în seria activităților prevăzute de parteneriatul Școală-Biserică, în cadrul căruia se urmărește organizarea de activități pentru copii, acțiuni care să contribuie la formarea „sănătoasă” a acestora prin deprinderea valorilor și a virtuților morale și creștine.

Prin intermediul acestor manifestări, dorim să-i familiarizăm pe copii cu viața Bisericii pentru a înțelege și a conștientiza cât mai bine rolul și importanța acesteia în viața de zi cu zi. Acest aspect reprezintă, totodată, una dintre prioritățile Bisericii, a Școlii, a părinților și a întregii comunități, respectiv să-i călăuzim pe copii către Mântuitorul Hristos și să-i învățăm să-L iubească și să-I urmeze învățăturile.

Pr. Silviu Jimborean

Share