Activități extrașcolare, desfășurate în parohiile Războieni-Cetate și Vama Seacă

8 Martie 2019

La inițiativa părintelui Lucian Șușu, preot al parohiei Războieni-Cetate (protopopiatul Aiud), a fost organizată o întâlnire între copiii de la Centru de zi din localitatea Războieni și cei din cadrul Centrului de zi „Sfânta Filofteia” din Silivaș. Copiii au primit cu mare bucurie vestea și s-au întâlnit, la finalul lunii februarie, în localitatea Războieni. Cu acest prilej, au fost organizate ateliere de lucru pentru fete, care au confecționat felicitări și mărțișoare, în timp ce băieții au disputat meciuri de fotbal. Copiii au fost entuziasmați în urma acestei manifestări de suflet, dorindu-se și în viitor organizarea unor întâlniri periodice.

A doua întâlnire a avut loc în data de 1 martie, la Războieni, prilej cu care s-a desfășurat competiția „Cupa primăverii”. După servirea prânzului, echipele celor două așezăminte sociale au disputat un meci de fotbal, câștigători fiind copiii din cadrul Centrului de zi din Silivaș. La finalul întâlnirii, participanții au fost premiați cu dulciuri, acestea fiind oferite prin grija părintelui Lucian Șușu. De asemenea, s-a organizat o întâlnire, tot sub forma unei întreceri la fotbal, între echipele de la Centrul de zi „Sfânta Filofteia” din Silivaș și cei de la Centrul de zi „Sfântul Nectarie” din Vama Seacă.

O activitate similară a avut loc la data de 7 martie, în parohia Vama Seacă (protopopiatul Aiud), copiii fiind așteptați cu bucurie de către părintele paroh Bogdan Șalariu. După ce au servit prânzul, copiii au organizat o nouă întrecere la fotbal, în cadrul competiției „Cupa prieteniei”, partidă în urma căreia au ieșit câștigători copiii din Silivaș. La finalul întâlnirii, părintele Bogdan Șalariu a rostit un cuvânt de învățătură, după care le-a oferit daruri tuturor participanților.

Întrecerile sportive organizate au stat sub semnul fairplay-ului, promovând în rândul copiilor dezvoltarea spiritului de echipă, voința și încrederea în sine. De asemenea, prin aceste activități se încearcă motivarea tinerilor pentru un comportament civilizat, valorificându-se astfel trăsăturile pozitive de caracter. Ceea ce este mai important însă e că acești copii servesc o masă caldă și se roagă împreună la fiecare întâlnire. Cu gândul că aceste întâlniri constituie o valoare educativă, ne mobilizăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru un campionat între centrele sociale din zonă.


Pr. Lucian Șușu


Share