Întâlnire dedicată „Lunii pentru Viață”, în municipiul Aiud

Joi, 21 martie a.c., începând cu ora 13.00, la sediul protopopiatului Aiud, a avut loc întâlnirea tinerilor ortodocși din Aiud și Ocna Mureș, desfășurată în vederea organizării Marșului pentru Viață 2019. La eveniment au fost prezenți numeroși elevi de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, Colegiul Tehnic Aiud, Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș, Liceul Tehnologic Ocna Mureș, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și Școala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud, tinerii fiind însoțiți de profesorii de Religie și preoții parohi.

În debutul întâlnirii, părintele Ioan Bogdan, protopop al Aiudului, a adresat un cuvânt de bun venit celor de față, după care a prezentat activitățile care se vor desfășura în aceste zile în cuprinsul protopopiatului, manifestări dedicate apărării și promovării dreptului la viață. În continuare, Anastasia Duda, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș, a susținut eseul intitulat „Problema esențială a societății – avortul”. De asemenea, menționăm faptul că în decursul lunii martie, în cadrul orelor de Religie, elevii din cadrul unităților de învățământ amintite au alcătuit eseuri și pancarte cu teme sau idei pro-viață, lucrări care au fost prezentate în cadrul evenimentului.

În a doua parte a întâlnirii, elevii au vizionat filmul de scurt metraj Mitoza. Pornind de la mesajul emoționant al materialului prezentat, doamna Tabita Botoi, coordonatorul biroului Pro Vita din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, le-a vorbit tinerilor despre efectele dureroase pe care avortul le produce asupra femeilor, familiei și întregii societăți. La final, au fost puse în discuție detalii referitoare la organizarea Marșului pentru Viață 2019 din Aiud, care va avea loc duminică, 24 martie. Evenimentul de față se încadrează în șirul activităților Grupului de Inițiativă pentru Tineret al protopopiatului Aiud desfășurate în luna martie, numită sugestiv Luna pentru Viață.

Pr. Bazil-Călin Popa

Share