Marșul pentru Viață, în protopopiatul Reghin

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în zilele de 21 și 22 martie a.c., în protopopiatul Reghin, a avut loc Marșul pentru Viață. Astfel, joi, 21 martie, evenimentul s-a desfășurat în localitatea Deda, fiind organizat de către părintele paroh Gabriel Farcaș. Manifestarea a debutat cu slujba de Te-Deum, oficiată în biserica parohială. Cu această ocazie, părintele protopop Valentin Vârva a subliniat importanța demersului inițiat și susținut de Patriarhia Română, precum și a conștientizării mesajului acestei acțiuni prin care tânăra generație promovează și susține dreptul la viață.

Alături de părintele Valentin Vârva și numerosul sobor de preoți, la Marșul pentru Viață au luat parte un număr mare de tineri, dar și cadre didactice sau credincioși de toate vârstele, printre care s-au numărat domnul viceprimar Marius Ciontea și doamna prof. Silvia Andone, director-adjunc al Liceului „Vasile Netea” din Deda. Marșul a pornit din fața bisericii și a continuat prin centrul comunei, timp în care mesajul manifestării, „Unic din prima clipă”, a fost transmis prin icoane, pliante, reviste și pancarte purtate de elevii liceului.

Vineri, 22 martie, Marșul pentru Viață s-a desfășurat în municipiul Reghin. Cu acest prilej, în fața bisericii „Sfântul Gheorghe”, în jurul orei 13.00, s-au adunat peste 500 de participanți, respectiv preoți, credincioși și elevi din cadrul unităților de învățământ din localitate, care au fost însoțiți de profesorii de Religie. După săvârșirea unei rugăciuni de mulțumire, cei prezenți au pornit spre centru orașului cu pancarte specifice temei marșului, pe care erau reprezentate imagini ce reliefau existența vieții intrauterine, a embrionului și a fătului înainte de naștere.

Dintre cei care au luat cuvântul, amintim pe părintele protopop Valentin Vârva (care a dat citire mesajului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu cu ocazia Marșului pentru Viață 2019), pe domnul istoric Florin Bengean și pe părintele Daniel Cota. De asemenea, elevii au prezentat un scurt program artistic prin care au transmis un puternic mesaj cu scopul promovării vieții. Pentru organizarea Marșului pentru Viață în protopopiatul Reghin, se aduc mulțumiri primăriilor din Deda și Reghin, preoților Gabriel Farcaș din Deda și Vasile Popeiu din Reghin, profesorilor de la unitățile de învățământ implicate, precum și tuturor elevilor și credincioșilor participanți.

Pr. Cosmin Maftei

Share