Conferință duhovnicească „pentru viață”, în protopopiatul Târnăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, vineri, 22 martie a.c., în municipiul Târnăveni, a avut loc conferința duhovnicească intitulată „Tineri pentru viață. Responsabilități și asumări ale tânărului contemporan”, susținută de părintele lect. univ. dr. Ilarion Mâță, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Evenimentul a fost organizat de protopopiatul Târnăveni, în colaborare cu Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” și Colegiul Tehnic din Târnăveni, reunind peste 150 de elevi, cadre didactice și preoți.

În cadrul conferinței a fost abordată problematica necesității informării corecte cu privire la pericolul iminent al debutului vieții conjugale premaritale, făcându-se referire totodată și la eșecul psihologic rezultat din abordarea imatură a relațiilor de prietenie din adolescență. De asemenea, conferința a urmărit informarea și conștientizarea tinerilor liceeni asupra frumuseții adolescenței trăite și asumate conștient și responsabil în perspectiva formării unei familii tradiționale, binecuvântate de Dumnezeu.

Evenimentul se înscrie în seria acțiunilor specifice Lunii pentru Viață și a activităților derulate la nivel național sub denumirea Marșul pentru Viață – „Unic din prima secundă”. Invitatul special al întâlnirii, părintele Ilarion Mâță, deține, totodată, funcția de Inspector eparhial în cadrul Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, iar activitatea sa publică înregistrează peste 20 articole și lucrări publicate în limbile română și engleză și peste 50 conferințe naționale și internaționale.

Pr. Silviu Jimborean

Share