Marșul pentru Viață, în protopopiatul Luduș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, vineri, 22 martie a.c., în orașele Luduș și Sărmașu, a avut loc Marșul pentru Viață. Evenimentul, derulat sub mesajul „Unic din prima secundă”, a fost organizat de către protopopiatul Luduș și parohiile din cele două orașe amintite, cu sprijinul autorităților locale și al unităților de învățământ din Luduș și Sărmașu.

Manifestarea de față a reunit aproximativ 800 de elevi, preoți, profesori, precum și credincioși de diferite vârste. Prin prezența lor numeroasă, participanții au dorit să transmită un mesaj de susținere a dreptului la viață, precum și să evidențieze faptul că viața este cel mai de preț dar oferit de Dumnezeu.

Acțiunile marșului pro-viață doresc să atragă atenția atât asupra consecințelor morale, fizice si psihice ale avorturilor, cât și asupra faptului că femeile aflate în momente de cumpănă au nevoie de ajutor. Evenimentul s-a încheiat cu un scurt program artistic de muzică și poezie, susținut de elevii Liceului Tehnologic Nr. 1 din Luduș și ai Liceului Teoretic „Samuil Micu” din Sărmașu.

Share