Părintele Gheorghe Colțea a conferențiat la Alba Iulia

28 Martie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, joi, 28 martie a.c., începând cu ora 18.00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc conferința duhovnicească intitulată „Rolul istoric și destinul neamului nostru la cumpăna dintre milenii”, susținută de părintele Gheorghe Colțea, protopop de Bran-Zărnești (Arhiepiscopia Sibiului). Evenimentul, desfășurat în Aula „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății, face parte din seria conferințelor organizate pe parcursul Postului Sfintelor Paști de către Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia, în colaborare cu Arhiepiscopia Alba Iuliei și Facultatea de Teologie Ortodoxă din orașul Marii Uniri.

La această întâlnire de suflet au luat parte numeroși clerici, credincioși, studenți teologi, dar și tineri din cadrul altor Facultăți. În debutul conferinței, părintele Cristian Rațiu, Inspector pentru „Cateheză parohială” în cadrul Eparhiei Alba Iuliei și Duhovnic al Facultății de Teologie Ortodoxă, a adresat un cuvânt de bun venit părintelui Gheorghe Colțea, mulțumindu-i în mod deosebit pentru prezența sfinției sale în mijlocul tinerilor din Alba Iulia.

În cuprinsul amplului său discurs, părintele Gheorghe Colțea a atras atenția asupra numeroaselor provocări ale contemporaneității, subliniind importanța discernerii diferitelor valori din zilele noastre. De asemenea, sfinția sa a evidențiat faptul că fiecare dintre noi, în calitate de fii ai Bisericii strămoșești, avem datoria de a promova adevăratele valori, contribuind astfel la bunul mers al societății actuale. În partea a doua a întâlnirii, părintele Gheorghe Colțea a răspuns întrebărilor adresate de către cei prezenți, oferind sfaturi și îndemnuri folositoare spre zidirea sufletească.


Share