Copiii de la Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș participă la campania de curățenie de primăvară

Copiii ocrotiți în cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș se alătură campaniei de curățenie organizată de administrația locală, alături de mai multe asociații și unități de învățământ din oraș. Acțiunea intitulată „Curățenia de primăvară - Implică-te Ocna Mureș! Orașul poate fi mai curat și cu ajutorul tău!” se va desfășura sâmbătă, 30 martie, de la ora 10.00. Locul de întâlnire este Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș, unde toți participanții vor primi mănuși și saci menajeri.
Făcând referire la evenimentul de față, domnul Ciprian Orga, coordonatorul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureș, a precizat următoarele: „Ne implicăm în această acțiune de curățenie pentru că suntem cetățeni ai acestui oraș și trebuie să dăm dovadă de spirit civic. Ca să avem un stil de viață civilizat, trebuie să facem ceva, pentru că de noi depinde în cea mai mare măsură păstrarea curățeniei în comunitatea în care locuim. Copiii trebuie să învețe de mici să fie responsabili, să protejeze mediul înconjurător și să dea o mână de ajutor atunci când este nevoie”.
Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, având în prezent trei module: un centru de zi, unde 27 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani sunt sprijiniţi pentru a nu abandona școala, pentru a-și îmbunătăţi rezultatele şcolare și a-și forma principii şi conduite morale de viaţă, o casă de tip familial, în care sunt ocrotiţi 13 copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, și un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice.
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Alba Iulia
Share