Campanie de ecologizare, la Ocna Mureș

 
Copiii ocrotiți în cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș s-au alăturat campaniei de curățenie organizată de administrația locală, alături de mai multe asociații și unități de învățământ din oraș. Acțiunea s-a desfăşurat sub genericul „Curățenia de primăvară - Implică-te Ocna Mureș! Orașul poate fi mai curat și cu ajutorul tău!” şi a fost susţinută şi de reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale, prezenţi în mijlocul voluntarilor.
 
Punctul de întâlnire a fost Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş, unde voluntarii au primit sfaturi tehnice pentru buna desfăşurare a activităţii. După această ședință, participanţii la acţiunea de curăţenie, echipaţi cu mănuşi şi dotaţi cu saci menajeri, s-au împărţit pe echipe pentru a putea acoperi mai multe zone din oraş. Aceştia au colectat saci întregi de deşeuri din parcuri de joacă, zone verzi de pe marginea străzilor sau rigole. La finalul acţiunii toţi sacii cu deşeurile strânse de voluntari au fost colectaţi de operatorul de salubritate local.
 
Referitor la activitatea de față, Ana Teodora, elevă în clasa a VIII-a, ocrotită în casa de tip familial, a afirmat următoarele: „Pentru mine, această zi a fost o nouă realizare prin care am demonstrat locuitorilor oraşului că, muncind împreună, putem obţine lucruri frumoase şi doar prin munca în echipă putem avea un oraş curat”.
 
Reprezentanţii Aşezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş speră ca astfel de acţiuni să aibă loc în oraş mai des: „Este responsabilitatea noastră a tuturor, copii, tineri, adulţi, să ne păstrăm oraşul curat. Doar prin implicarea noastră, a cetăţenilor, oraşul va fi în permanenţă curat. Vreau să mulțumesc pentru implicare tuturor celor prezenți astăzi la această acţiune, copii, cadre didactice de la școlile din oraș, dar în primul rând copiilor pe care îi orcotim în acest Aşezământ și educatorilor care au dat dovadă de seriozitate, mobilizare și implicare totală”, a spus Ciprian Orga, coordonatorul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș.
 
Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, având în prezent trei module: un centru de zi, unde 27 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani sunt sprijiniţi pentru a nu abandona școala, pentru a-și îmbunătăţi rezultatele şcolare și a-și forma principii şi conduite morale de viaţă, o casă de tip familial, în care sunt ocrotiţi 13 copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, și un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice.
 
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Alba Iulia
 
 
Share