Campania „Donează sânge, salvează vieți”, în protopopiatul Aiud

Printre evenimentele și acțiunile pro-viață organizate de către Arhiepiscopia noastră în Luna pentru Viață, se încadrează și programul „Donează sânge, salvează vieți”, inițiat cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu. În sensul acesta, un însemnat moment a fost marcat de prezența Ierarhului nostru la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureș, în data de 18 martie 2019, alături de 90 de preoți din protopopiatele Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni. Totodată, în data 26 martie, Arhipăstorul nostru a poposit la Alba Iulia, fiind alături de preoții protoieriilor din județul Alba, care au donat sânge în cadrul proiectului inițiat de Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Motivaţi de aceste acţiuni umanitare, părinţii protopopi din cadrul Eparhiei noastre au organizat, la nivelul fiecărui protopopiat, campanii similare, la care au fost prezenţi numeroşi credincioşi jertfelnici faţă de semenii lor care au nevoie de ajutor. Aşadar, în data de 2 aprilie a.c., la Spitalul Municipal Aiud, a fost prezent personalul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Alba, care, în colaborare cu Primăria municipiului Aiud, s-a implicat în programul „Donează sânge, salvează vieți”, iniţiat de Eparhia noastră. Începând cu primele ore ale zilei şi până după-amiaza, un număr de aproximativ 80 de preoţi şi credincioşi au donat sânge pentru nevoile medicale ale semenilor noștri aflați în suferință.

Biserica se implică și promovează în mod constant astfel de campanii, îndemnându-i pe credincioși, adesea, să pună în practică legea creștină prin împlinirea faptelor de milostenie față de aproapele. Având nădejde că bunii noștri enoriaşi ai Eparhiei, alături de păstorii lor sufletești, vor fi pe mai departe receptivi şi sensibili la suferințele celor din jur, încercăm, la rându-ne, să devenim, după cum spunea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, „mâinile iubirii milostive a lui Dumnezeu”.

Pr. Nicolae Aloman

Share