Conferință duhovnicească susținută de părintele Damaschin Grigoriatul, la Alba Iulia

4 Aprilie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, joi, 4 aprilie a.c., la Alba Iulia, a avut loc conferința duhovnicească intitulată „Mărturisirea dreptei credințe astăzi. De la misiunea în Africa vrăjitorilor la experiența duhovnicească athonită”, susținută de către părintele Damaschin Grigoriatul de la Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte Athos. Aflat pentru a treia oară la Alba Iulia, părintele Damaschin s-a întâlnit, la orele amiezii, cu Întâistătătorul Eparhiei noastre, Părintele Arhiepiscop Irineu, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”.

Conferința s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 18.00. În debutul întâlnirii, părintele asist. univ. dr. Răzvan Brudiu a realizat o scurtă prezentare a părintelui Damaschin, adresându-i totodată alese mulțumiri ca urmare a prezenței sale în mijlocul tinerilor și credincioșilor albaiulieni. În continuare, părintele Damaschin Grigoriatul, unul dintre puținii monahi greci athoniți care vorbesc fluent limba română, a împărtășit celor prezenți câteva aspecte din numeroasele experiențe întreprinse în cadrul misiunii desfășurate timp de aproape 30 de ani în Africa. De asemenea, părintele a vorbit și despre legăturile sale cu Ortodoxia românească, făcând referire în acest sens la părinții Arsenie Papacioc și Iustin Pârvu, pe care i-a cunoscut îndeaproape. Partea a doua a întâlnirii a fost rezervată unei sesiuni de întrebări, în cadrul căreia părintele Damaschin Grigoriatul a oferit celor prezenți numeroase sfaturi și îndemnuri duhovnicești.

Conferința „Mărturisirea dreptei credințe astăzi. De la misiunea în Africa vrăjitorilor la experiența duhovnicească athonită” a fost organizată de către Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia, în colaborare cu Arhiepiscopia Alba Iuliei, Facultatea de Teologie Ortodoxă și Casa de Cultură a Studenților, fiind ultimul eveniment din seria celor trei conferințe duhovnicești care au avut loc la Alba Iulia pe parcursul Postului Sfintelor Paști.


Share