ACUM
    Thursday, 01 October
  15°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială

Vizită pastorală la Aşezământul social „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Zlatna

08 Apr 2019
14:50

Luni, 8 aprilie 2019, în a cincea săptămână din Postul Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la Aşezământul social „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din orașul Zlatna. Începând cu ora 13.00, Arhipăstorul nostru, însoțit de părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la Centrul de zi pentru copii din cadrul acestui Așezământ, prilej cu care le-a oferit tinerilor ocrotiți aici numeroase daruri și le-a adresat sfaturi duhovnicești. De asemenea, copiii, în prezența Ierarhului nostru, au intonat o priceasnă, aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra lor.

În cuvântul rostit cu prilejul vizitei efectuate în orașul Zlatna, Întâistătătorul Eparhiei noastre a spus: „Am venit la acest Centru de zi pentru copii ca, prin prezenţa noastră iubitoare, să le aducem o rază de bucurie şi să le oferim daruri. Însă, de fiecare dată, în faţa copiilor, ne amintim de cuvintele lui Hristos: «De nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în Împărăţia cerurilor». Noi ne asemănăm cu copiii atunci când trăim în curăţenie sufletească şi răspândim împrejurul nostru lumina sfinţeniei. Metalul curăţit de rugină străluceşte la soare şi trimite împrejur raze şi scânteieri. Tot aşa, când ne curăţim de zgura poftelor rele, în fiinţa noastră se oglindesc sfinţenia şi lumina Dumnezeirii”.

Aşezământul social „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din orașul Zlatna se află în rețeaua socială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în cuprinsul căruia funcționează un Centru de zi pentru copii și un Serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. În cadrul Centrului de zi sunt ocrotiți copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, proveniți din familii defavorizate și monoparentale. Înființat în anul 2016, Centrul de zi pentru copii are ca scop prevenirea abandonului școlar, recreerea, socializarea, consilierea, dezvoltarea deprinderilor de viață a tinerilor, precum și sprijinirea pentru orientarea școlară și profesională a acestora. Aşezământul social „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din orașul Zlatna este coordonat de către părintele Liviu Bota.