Liturghie arhierească în parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Reghin

În Duminica a cincea din Postul Mare, a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din municipiul Reghin. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate. La finalul Sfintei Liturghii, pentru bogata activitate pusă în slujba Bisericii strămoșești și a Patriei noastre, Părintele Arhiepiscop Irineu a conferit Ordinul „Donum Sacrum Unitatis” doamnei Maria Precup, primarul municipiului Reghin, și domnului Mircea Oltean.

Adresându-se credincioșilor prezenți, Arhipăstorul nostru a spus: „Se poate ca cineva să nu aibă nimic, dar dacă Îl are pe Dumnezeu, nu mai dorește nimic. Iar dacă le are pe toate și nu Îl are pe Dumnezeu, este chinuit înlăuntrul său. Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul afirmă: «Otravă gustăm când stăm departe de dulcele Iisus». Așa a gustat Sfânta Maria Egipteanca când se complăcea în patimi înrobitoare, dar sufletul ei s-a îndulcit când, prin pocăință, a intrat în comuniune iubitoare cu Mirele Hristos. Asemenea ei, să ne întoarcem din calea păcatelor și vom fi reașezați în har, iar pe epava omului vechi se va înălța capodopera omului nou, adică făptura cea nouă în Hristos”.

Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Reghin a fost înființată la data de 1 iunie 2001, preluând un sector al parohiei Reghin – Iernuțeni. Lucrările de edificare a locașului de cult au început în anul 1997, în timpul păstoririi părintelui Vasile Chiorean sr., preot al parohiei Reghin – Iernuțeni, acestea fiind continuare de către preotul Vasile Cătălin Chiorean. Între anii 2001-2006, biserica a primit haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica fresco. La data de 30 iulie 2006, a avut loc sfințirea noului locaș de închinare, în prezența a numeroși clerici și credincioși din municipiu. Începând cu anul 2001, credincioșii parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din Reghin sunt păstoriți de către părintele Vasile Cătălin Chiorean.

Share