Pelerinaj pentru persoanele cu dizabilităţi din Alba Iulia, organizat din donaţiile cetățenilor

 
Beneficiarii Centrului de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” din Alba Iulia – Centru de zi pentru persoane cu handicap – au avut parte zilele trecute de o bucurie sufletească, respectiv o vizită la Mănăstirea Izbuc din județul Bihor și la Mănăstirea Crișan – Vaca din județul Hunedoara. Pelerinajul la cele două mănăstiri a fost organizat din donaţiile făcute de cetățeni cu prilejul expozițiilor cu produse hand-made, organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a mărțișorului.
 
Făcând referire la activitatea de față, doamna Simona Maria Stan, coordonatorul acestui așezământ social, a afirmat următoarele: „Beneficiarii centrului de zi și echipa pluridisciplinară s-au închinat şi rugat împreună, dobândind încredere reciprocă şi într-ajutorare, consolidându-se astfel relaţiile din interiorul grupului. Noi, oamenii, suntem chemaţi să acceptăm cu tărie, cu credinţă și cu încredere toate încercările vieţii noastre și suntem conviși că nu există obstacole care să ne despartă de mila lui Dumnezeu”.
 
Centrul de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” Alba Iulia – Centru de zi pentru persoane cu handicap – funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, şi Protecţia Copilului Alba şi are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap. Beneficiarii acestui Centru de zi sunt persoane cu handicap fizic, nevăzători și cu deficiențe de auz, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cărora le sunt oferite în mod gratuit servicii de orientare profesională, recuperare (terapie ocupațională şi kinetoterapie), socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială.
 
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
 
 
Share