Donație de alimente pentru persoanele fără adăpost și vârstnicii din Alba Iulia

Așezământul social Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte și Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia au primit în preajma sărbătorilor de Paști donații constând în produse alimentare, legume și fructe din partea mai multor producători, fermieri, instituții sau persoane fizice din județul Alba. Direcția pentru Agricultură Județeană Alba, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba, Animal Ferma SRL, SC Transeuro SRL, Cofetăria Corina, SC Exotic Fruit SRL, SC Marema SRL, SC Dragon RC, SC Raul Fruct SRL, SC Martini-Pan SRL, SC Albatros SRL, avocat Mircea Mireștean și doctor Horea Moruțan au donat produse necesare pentru pregătirea hranei persoanelor fără adăpost și a beneficiarilor Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia.
Cu privire la această acțiune, administratorul Așezământului social din Gara CFR Alba Iulia, Petrișor Oneț, a afirmat următoarele: „Un sprijin considerabil în strângerea acestor produse l-a oferit domnul Gheorghe Lazea, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Alba, căruia îi mulțumim pentru sprijinul acordat. În prag de sărbători, urăm tuturor colaboratorilor, sponsorilor și donatorilor ca Sfânta Înviere a Mântuitorului Iisus Hristos să le umple sufletele de bucurie sfântă, lumină și nădejde, iar Cel ce a zis: «Cine dă unuia din aceștia mai mici, Mie îmi dă» să le răsplătească însutit. Să ținem totodată cont și de cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur: «Socotește milostenia nu ca o cheltuială, ci ca un venit, nu ca o pierdere, ci ca un câștig, căci tu, prin ea, dobândești mai mult decât ai dat»”.
Așezământul social Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte găzduiește în această perioadă peste 40 de persoane. Beneficiari ai centrului sunt persoane fără adăpost, identificate pe stradă sau în gări. Acestora li se oferă servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială, precum și îngrijire și igienizare. De asemenea, persoanele găzduite aici primesc consiliere și suport emoţional, fiind informate și orientate pentru a se putea integra socio-profesional. Beneficiarii sunt însoţiți pentru obţinerea unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, primind ajutor material, îmbrăcăminte și asistenţă moral-religioasă.
Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace şi dependente fizic, lipsite de un sprijin familial, din municipiul Alba Iulia, în satisfacerea nevoilor primare (hrană, îmbrăcăminte), medicale, igienico-sanitare, social-administrative şi de relaţionare. Beneficiarilor le sunt oferite următoarele servicii: cantină mobilă, servicii de asistenţă socială, servicii menajere şi gospodăreşti, servicii medicale, consiliere, comunicare, însoţire la medicul de familie şi altele, în funcţie de nevoile persoanei vârstnice. Prin intermediul acestui serviciu sunt ocrotiți în această perioadă 34 de vârstnici.
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
Share