Simpozion Internațional de Știință, Teologie și Artă, la Alba Iulia

4 Mai 2019


COMUNICAT DE PRESĂ

Simpozion Internațional de Știință, Teologie și Artă, la Alba Iulia

În perioada 6-7 mai 2019, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, va avea loc cea de-a XVIII-a ediție a Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă. Evenimentul, desfășurat sub genericul „Satul și spiritualitatea rurală – între tradiție și modernitate”, se înscrie în tematica anului 2019, declarat de Patriarhia Română ca An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari). La fel ca și în edițiile precedente, Simpozionul găzduit de Facultatea de Teologie Ortodoxă va reuni nume importante din țară și din străinătate, atât din cadrul cercetării teologice, cât și din domeniul altor discipline socio-umane.

Simpozionul va debuta luni, 6 mai, începând cu ora 9.30, prin oficierea slujbei de Te-Deum de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Facultății. În continuare, de la ora 10.00, în Aula „Dumitru Stăniloae”, oficialitățile județene și locale vor adresa celor prezenți cuvintele de salut, după care Întâistătătorul Eparhiei noastre va rosti cuvântul de deschidere. Un moment deosebit al primei zile a Simpozionului va fi reprezentat de festivitatea decernării titlului de Doctor Honoris Causa domnului Costion Nicolescu, doctor în teologie la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint Serge” din Paris şi cercetător la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

După acest eveniment, începând cu ora 13.30, va avea loc un recital instrumental folcloric susținut de studenții Secției de Muzică Religioasă a Facultății de Teologie Ortodoxă din orașul Marii Uniri. În ultima parte a zilei, în intervalul orar 16.00-20.00, vor avea loc prezentările lucrărilor pe ateliere de lucru, în cadrul cărora invitații vor fi distribuiți potrivit preocupărilor și ariilor de cercetare științifică. Marți, 7 mai, în cea de-a doua zi a Simpozionului, în cadrul a patru paneluri, se vor derula noi sesiuni de comunicări și dezbateri pe marginea referatelor prezentate.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei


Share