Întâlniri ale tinerilor, organizate în protopopiatul Târgu-Mureș

23 Mai 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, joi, 23 mai a.c., la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din localitatea Râciu, a avut loc o întâlnire a tinerilor de pe raza localităților învecinate. Activitatea a fost organizată de către Grupul de Inițiativă pentru Tineret al protopopiatului Târgu-Mureș, în colaborare cu parohia Râciu și Școala din localitate, unitate de învățământ coordonată de doamna director Teodora Birou.

Domnul prof. dr. Hadrian Conțiu, invitatul special al acestei întâlniri, a realizat o prezentare PowerPoint cu tema „Veșnicia s-a născut la sat. Oamenii de valoare ai satului nostru”, expunere în cadrul căreia a prezentat, cu măiestrie didactică, darurile spirituale ale locuitorilor comunelor din această zonă, din „inima” Ardealului. Astfel, făcând o incursiune în istoria și geografia Câmpiei Transilvaniei, domnia sa a enumerat câteva nume ale personalităților originare din județul Mureș.

În încheiere, elevii au prezentat un frumos program artistic și au fost recompensați cu o mică agapă de către organizatori. La întâlnire au fost prezenți părintele protopop Olimpiu Zăhan, părintele Eugen Cândea, dimpreună cu preoții și elevii din parohiile Râciu, Sânmărtinu de Câmpie, Crăiești, Nima Râciului, Șincai și Milășel.

Tot în această zi, la Colegiul Național „Unirea” din Târgu-Mureș, s-a desfășurat o întâlnire a tinerilor, la care au luat parte elevii de la această unitate de învățământ dimpreună cu elevii Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” și ai Colegiului Economic din Târgu-Mureș. Invitata acestei întâlniri a fost doamna prof. Maria Rață, actualmente pensionară, care le-a relatat cu multă emoție tinerilor prezenți momentul în care a primit Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Gazdele acestei întâlniri, respectiv doamna dir. Aurora Stănescu și doamna dir. adj. Consuela Pop, au apreciat inițiativa părintelui Iuliu Florea de a invita în cadrul acestor manifestări și persoane neclericale, dar cu multă înțelepciune, care să întărească învățătura de credință propovăduită de către Biserica noastră dreptslăvitoare.

Pr. Horațiu Sita


Share