Festivalul-concurs „Vestitorii bucuriei Învierii Domnului”, la Luduș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, joi, 23 mai 2019, începând cu ora 17.00, la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Luduș, s-a desfășurat cea de-a șasea ediție a Festivalului-concurs intitulat „Vestitorii bucuriei Învierii Domnului”. Evenimentul a fost organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Luduș și Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” din Luduș.

La manifestarea de față au luat parte peste 130 de elevi de la șapte unități de învățământ, respectiv de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” din Luduș (elevi coordonați de prof. Marioara Dăian, prof. Ana Bordan și prof. Dana Boca), de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Luduș (elevi coordonaţi de prof. Ovidiu Gherasim), de la Şcoala Gimnazială din Şăulia de Câmpie (elevi coordonați de prof. Minodora Bold), de la Şcolile Gimnaziale din Valea Largă şi Zau de Câmpie (elevi coordonați de prof. Adriana Vereş și preoții Andrei Vereș Ioan Florea), de la Școala Gimnazială din Cuci (elevi coordonați de părintele Daniel Vasiu) și de la Liceul Teoretic „Samuil Micu” din Sărmaşu (elevi coordonați de prof. Anca Chirilă, prof. Cosmin Sărmășan și preoții Daniel Camară și Viorel Gotea).

În cadrul acestui concurs, participanţii confecţionează icoane pe sticlă, desene sau obiecte cu specific religios, dar şi creaţii literar-artistice: poezii, eseuri, imne şi cântece religioase. Pentru truda depusă, atât concurenţii, cât şi îndrumătorii lor (cadre didactice şi preoţi), au fost răsplătiţi cu premii şi diplome, prin grija părintelui protopop Lucian Voșloban și cu implicarea părintelui Alin Boncea, preot al parohiei Petrilaca.

Dorin Grama

Share