Momente de bucurie pentru copiii de la Centrul de zi „Sfânta Irina” din Blaj

 
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Irina” din Blaj au sărbătorit cu bucurie şi entuziasm Ziua Internaţională a Copilului (1 Iunie). Această zi coincide cu data la care a fost înfiinţat Centrul social din Blaj, anul acesta împlinindu-se șapte ani de la înfiinţarea aşezământului. Cu această ocazie, copiii au avut parte de o zi specială, în care au cântat, au dansat şi s-au jucat cu baloane colorate şi baloane de săpun.
 
Făcând referire la acest eveniment, reprezentanţii așezământului au declarat următoarele: „Am pregătit pentru copiii noştri, la aniversarea Centrului de zi şi cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, momente speciale. Doamna educatoare a realizat pentru copii steluţe zâmbitoare inscripţionate cu mesajul «1 Iunie», pe care micuţii le-au purtat în piept; pe cap au avut coifuri colorate cu diverse desene, au colorat şi au pictat clovni. La acest moment festiv, prichindeii au primit, ca de fiecare dată, câte un pacheţel din partea Primăriei şi Consiliului local Blaj cărora le mulţumim că sunt alături de noi, aducând bucurie pe chipurile inocente ale micuţilor”.
 
Aproximativ 40 de copii din Blaj cu vârste între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.
 
Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic.
 
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
 
 
Share