„Dansul Speranței”, organizat la Alba Iulia cu prilejul Zilei Copilului

Cei peste o mie de copii ocrotiţi în aşezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia vor fi sărbătoriţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, în cadrul evenimentului „Ziua Copilului – Ziua Speranței”. Evenimentul va avea loc marţi, 4 iunie, şi este organizat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Programul va debuta la ora 10.00 cu o slujbă de Te-Deum, oficiată în Catedrala Reîntregirii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care le va pune la suflet copiilor un cuvânt de învăţătură. După slujbă, de la ora 11.00, în Șanțurile Cetăţii Alba Carolina, Latura de Vest, în faţa Catedralei Reîntregirii, va avea loc un spectacol realizat de copii: „Dansul Speranței”. Acțiunea va fi urmată de la ora 12.30 de un eveniment festiv: „Carnavalul copilăriei”, care va avea loc la Restaurantul Pavilion – Hotel Allegria Alba Iulia (la ieşire din Alba Iulia spre Sebeş).
Referitor la acest eveniment, părintele Nicolae Călin Ignat, președintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, a spus următoarele: „Organizăm în fiecare an cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului un eveniment prin care să bucurăm sufletele copiilor pe care îi îngrijim şi îi ocrotim în aşezămintele noastre sociale. An de an, această sărbătoare se desfăşoară sub un anumit generic. Anul acesta, am ales să intitulăm această zi «Ziua Speranţei» pentru că toți copiii speră într-o lume mai bună și ei sunt speranța noastră într-un viitor mai frumos”.
Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este o organizaţie non-guvernamentală a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, având 18 ani de experienţă şi câteva mii de beneficiari. Dintre aceştia, peste o mie sunt copii ocrotiţi în case de tip familial, centre educaţionale şi de prevenire a abandonului şcolar. Asociaţia coordonează cea mai mare reţea socială din Patriarhia Română şi este model de bune practici în activitatea socială, dar şi în zona educaţională prin centrele educaţionale de prevenire a abandonului şcolar. Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este organizaţie de utilitate publică și membru fondator al Federației Filantropia. Centrele în care sunt beneficiari copii funcţionează în parteneriat cu Consiliile Judeţene Alba şi Mureş prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar beneficiază şi de sprijinul administraţiilor locale sau al altor parteneri.
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
Share