Activități recreative pentru copiii ocrotiți în centrele sociale din Vama Seacă și Ocna Mureș

Copiii ocrotiți în cadrul Centrului de zi „Sfântul Ierarh Nectarie” din Vama Seacă și Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș au participat săptămâna aceasta la un proiect inedit, desfășurat în aer liber. Intitulat „Picnicul distracției”, proiectul a avut loc în pădurea din localitatea Șpălnaca și s-a derulat sub forma mai multor jocuri și întreceri sportive. Trei dintre aceste întreceri au fost premiate: proba „oul în lingură” a fost câștigată de eleva Anita Podar (Centrul de zi din Vama Seacă), proba „prinde gogoașa” a fost câștigată de elevul Dani Raul (Așezământul social din Ocna Mureș), iar proba „dansul cu balonul” a fost câștigată de elevul Dan Gheorghe (Centrul de zi din Vama Seacă).
Făcând referire la această activitate, părintele Bogdan Șalariu, coordonatorul Centrului de zi „Sfântul Ierarh Nectarie” din Vama Seacă, a afirmat următoarele: „Mulțumesc lui Dumnezeu pentru reușita acestui eveniment, pentru vremea bună de care am avut parte și de oamenii minunați care au răspuns invitației noastre de a participa la acest frumos proiect. Ne bucurăm că am putut participa cu 50 de copii din cadrul așezămintelor noastre, care au fost deosebit de încântați de activitățile pregătite și de toată atmosfera care a fost cu adevărat mirifică”.
Centrul de zi „Sfântul Ierarh Nectarie” din Vama Seacă are ca beneficiari 25 de copii din comunitate, care sunt sprijiniţi pentru a nu abandona școala, pentru a-și îmbunătăţi rezultatele şcolare și a-și forma principii şi conduite morale de viaţă, iar Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș are trei module: un centru de zi cu 27 de copii beneficiari, o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi 13 copii și un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice.
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
Share