Întâistătătorul Eparhiei noastre a vizitat familiile afectate de inundațiile din localitatea Pianu de Sus

2 Iulie 2019

Marți, 2 iulie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în localitatea Pianu de Sus, județul Alba. Cu acest prilej, Ierarhul nostru s-a întâlnit cu familiile greu încercate de inundațiile din luna iunie, adresându-le celor de față cuvinte de mângâiere și fortificare spirituală. În cadrul acestei vizite, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost însoțit de către părintele Nicolae Ignat, Consilier social-misionar în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, și de către părintele Ionel Arsu, protopop al Sebeșului. De asemenea, alături de locuitorii prezenți, s-au aflat părintele Gheorghe Deac, preot al parohiei Pianu de Sus, și domnul Ioan Marin Petruse, primarul comunei Pianu.

Sensibil la nevoile semenilor, Întâistătătorul Eparhiei noastre i-a îndemnat pe credincioși să mediteze la cuvintele Dreptului Iov: „Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!”, cel care a fost greu încercat de către Dumnezeu, pierzându-și toată avuția sa. Făcând referire la greutățile îngăduite de Dumnezeu în viața fiecăruia dintre noi, Părintele Arhiepiscop Irineu a subliniat faptul că doar prin cruce și suferință poate odrăsli bucuria veșnică și fericirea, căci dragostea lui Dumnezeu întrece de mii de ori iubirea celei mai delicate mame de pe pământ. Arătând faptul că suferințele și încercările din viața noastră reprezintă o părtășie la starea de jertfă a lui Hristos, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat că nu avem pe pământ cetate stătătoare. În acest sens, Chiriarhul nostru i-a invitat pe cei prezenți să mediteze la cuvintele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul: „De-aş fi lipsit de toate în lume / Nimica n-am a pierde eu, / Căci toate nu-s aşa de scumpe / Ca tine, suflete al meu”.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, a fost colectată suma de aproximativ 52.000 lei din mai multe parohii din protopopiatul Sebeș, din care vor fi achiziționate materiale și aparate electrocasnice pentru locuitorii din Sebeșel, Răchita, Strungari, Pianu de Sus și Pianu de Jos. De asemenea, alte câteva parohii din împrejurimi au oferit ajutor celor aflați în nevoi, fiind colectate haine, alimente și mobilier. De asemenea, Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă, prin intermediul Sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române, a oferit suma de 10.000 lei pentru ajutorarea familiilor din Eparhia Alba Iuliei, care au fost afectate de inundații, bani care vor fi întrebuințați pentru achiziționarea materialelor de construcție în vederea reabilitării locuințelor afectate.


Share