Activități extrașcolare pentru copii în cadrul Taberei micului creștin

 
Zeci de copii din Ocna Mureş şi Vama Seacă au participat timp de o săptămână la prima ediţie a taberei de vară intitulată „Tabăra micului creştin”. Acțiunea a fost organizată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Ocna Mureş în perioada 1-5 iulie şi a cuprins ateliere de dans, de pictură, de aeromodele şi de handmade, tir cu arcul, activităţi recreative şi de orientare turistică, drumeţii, petreceri, întâlniri cu personaje din desene animate, precum şi multe alte surprize. Activităţile s-au desfăşurat la Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş, în cadrul cărora au participat 60 de copii beneficiari ai Centrului de zi pentru copii „Sfântul Ierarh Nectarie” din Vama Seacă, ai Centrului de zi şi ai Casei de tip familial din cadrul Aşezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, dar şi copii din comunitate.
 
Referitor la activitatea de față, domnul Ciprian Orga, coordonatorul Aşezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, a precizat următoarele: „În această tabără, am avut în fața mea 60 de copii și 10 cadre didactice implicate. Am citit pe fața tuturor acea bucurie sinceră de copil, pe care am trăit-o și eu cu ani în urmă. L-am avut alături de noi și pe părintele Bogdan Șalariu, cel care în fiecare zi le-a împărtășit copiilor din bogata sa experiență pastorală, prezentându-le copiilor pilde, parabole și învățături creștine, ca toți cei prezenți să mediteze apoi la ceea ce le-a vorbit părintele. Mărturisesc cu sinceritate că această primă ediție a taberei a fost o reușită, ceea ce ne dă curaj ca și anul viitor să pregătim cu maximă seriozitate ediția a doua”.
 
Partenerii taberei de vară au fost Primăria orașului Ocna Mureş, Centrul de zi pentru copii „Sfântul Ierarh Nectarie” din Vama Seacă, Parohia ortodoxă Unirea II, Clubul Copiilor Ocna Mureş şi Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş.
 
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
 
 
Share