Eveniment cultural în parohia Poarta, protopopiatul Reghin

Duminică, 14 iulie a.c., în parohia Poarta, protopopiatul Reghin, a avut loc slujba de sfințire a unei cruci amplasate pe un deal din localitate. După săvârșirea Sfintei Liturghii, prin cuvântul părintelui paroh Marius Ionuț Boar, credincioșii au fost invitați să reflecteze la importanța spirituală și națională a anului în curs, intitulat „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)”.

În acest sens, a fost subliniată ideea asumării de către poporul român a crucii încă de la formarea lui ca neam, știind că pe meleagurile noastre, Sfântul Apostol Andrei a propovăduit Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos, precum și aceea că prin asumarea crucii, poporul a dat naștere la numeroși oameni de seamă care prin truda lor au păstrat vie tradiția de la sate.

După Sfânta Liturghie, credincioșii parohiei Poarta, împreună cu o parte din fiii satului și cu domnul primar al comunei Fărăgău, au participat la slujba de sfințire a Crucii, oficiată de către părintele protopop Valentin Vârva, dimpreună cu preoții: Sălăgean Ioan (parohia Voivodeni), Cristian Moldovan (parohia Ercea), Hadrian Mălinaș (parohia Fărăgău), și Marius Boar (parohia Poarta).

Pr. Marius-Ionuț Boar

Share