Liturghie arhierească în parohia Mereteu, protopopiatul Sebeș

În Duminica a VIII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Mereteu, protopopiatul Sebeș.

În Duminica a VIII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Mereteu, protopopiatul Sebeș. Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, după care a săvârșit slujba de binecuvântare a noii case parohiale. La momentele rânduite din cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Darius Dig a fost hirotonit preot pe seama parohiei Lăzești, protopopiatul Câmpeni, iar tânărul Răzvan Muntean a fost hirotonit diacon.

În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Dacă predăm voința noastră în mâinile lui Dumnezeu, El ne va folosi spre binele personal și spre binele celor din jurul nostru. Aceasta e porunca pe care o exprimă Domnul în Evanghelia de astăzi: «Dați-le voi să mănânce!». Oricât de slabi suntem și oricât de puțin avem, dacă întru smerenie ne întovărășim cu Dumnezeu, totul este posibil prin puterea Lui nemărginită. Să începem noi și El va continua. Să-I dăm puținul nostru și El îl va binecuvânta, înmulțindu-l. Să credem aceasta, pentru că Mântuitorul nostru ne spune clar: «Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, nimic nu va fi vouă cu neputinţă»”.

La final Sfintei Liturghii, în semn de aleasă recunoștință pentru truda depusă în activitatea pastoral-misionară pe parcursul anilor de slujire, Întâistătătorul Eparhiei noastre i-a oferit părintelui paroh Dan Nicolae Floca Diplomă de vrednicie. De asemenea, ca urmare a sprijinului deosebit acordat la ridicarea noii case parohiale, membrii Consiliului Parohial și ai Comitetului Parohial au primit din partea Arhipăstorului nostru Diplome de aleasă cinstire.

Share