Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Vinerea I, protopopiatul Sebeș

Marți, 20 august a.c., zi în care Biserica noastră dreptslăvitoare face pomenirea Sfântului Proroc Samuel, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Vinerea I, protopopiatul Sebeș.

Marți, 20 august a.c., zi în care Biserica noastră dreptslăvitoare face pomenirea Sfântului Proroc Samuel, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Vinerea I, protopopiatul Sebeș. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Ana, fiica părintelui paroh Andrei Dănilă. La finalul slujbei, Ierarhul nostru a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit nou-botezatei o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Adresându-se celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Mântuitorul nostru ne-a ales să lucreze în lume prin noi, mădularele trupului Său tainic. De aceea, în calitate de creștini botezați, avem o responsabilitate specială să-L lăsăm pe Hristos să fie prezent oriunde ne aflăm în lume. El a zis: «Voi sunteți lumina lumii». Deci, trebuie ca ceilalți să-L vadă pe Domnul oglindindu-Se prin noi ca prin primii creștini. Odată îmbrăcați în Hristos prin Botez, aceștia nu mai cochetau cu păcatul, ci trăiau în sfințenie. De aceea, Sfântul Apostol Pavel, în epistolele sale, îi numește «sfinți»”.

Share