Resfințirea bisericii din parohia Isticeu, protopopiatul Reghin

Sâmbătă, 31 august a.c., zi în Biserica noastră prăznuiește așezarea cinstitului brâu al Maicii Domnului în raclă, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Isticeu, protopopiatul Reghin. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Buna Vestire” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se numeroșilor credincioși prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Trăim un timp în care diavolul s-a pornit cu înverşunare să distrugă făpturile omeneşti, făcându-le să se prosterneze în faţa noilor idoli: plăcerea, banii, orgoliul, necurăţia şi sacrilegiul. Lumea se îndreaptă către stricăciune generală, înteţindu-se ura şi egoismul, înmulţindu-se violenţele şi războaiele. Îndepărtându-ne de Dumnezeu şi tolerând păcatul şi chiar declarându-l legitim, se extind calamităţile şi catastrofele pe pământ. De asemenea, tot mai mulţi oameni devin ca nişte orfani pribegi care suferă şi se chinuiesc. «Depărtarea omului de Dumnezeu este iad», precum afirmă Sfântul Paisie Aghioritul”.

La finalul slujbei, în semn de aleasă apreciere pentru slujirea pastoral-misionară și râvna apostolică de care a dat dovadă, părintele Călin Romanți, preot al parohiei Isticeu începând cu anul 2005, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, membrii Consiliului Parohial, ai Comitetului Parohial și credincioșii care au contribuit la lucrările de restaurare și înfrumusețare a locașului de închinare au primit din partea Arhipăstorului nostru Diplome de aleasă cinstire.

Share