Elevi din zona rurală, susținuți de către credincioșii parohiei Târgu-Mureș VI

11 Septembrie 2019

Duminică, 8 septembrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parohia Valea Izvoarelor cu filia Șomoștelnic, protopopiatului Târgu-Mureș, la inițiativa părintelui Cătălin Maier, preot al parohiei Târgu-Mureș VI, s-a desfășurat o frumoasă acțiune filantropică. Astfel, în numele tuturor celor implicați, părintele Cătălin Maier, împreună cu familia, s-a deplasat la bisericile ortodoxe din satele Șomoștelnic și Valea Izvoarelor, unde a avut loc întâlnirea cu elevii Școlii primare.

Alături de comunitatea credincioșilor parohiei Târgu-Mureș VI, părintele Cătălin Maier a adus o făclie de lumină și speranță pentru cei 45 de elevi ai Școlii primare din aceste sate. Fiecare a primit câte un ghiozdănel cu cele necesare începutului de an școlar, pregătit cu multă dragoste și prețuire de către familii cu copilași de aceeași vârstă. Emoția și măreția gestului pot fi evidențiate prin glasul unuia dintre copiii implicați în această activitate, care a lăsat în ghiozdanul oferit un mesaj emoționant scris pe o hârtie în formă de inimă: ,,Cu tot dragul pentru tine! Să le folosești cu bucurie! Un an școlar minunat!”.

De asemenea, la Școala primară din Șomoștelnic a fost oferită o imprimantă multifuncțională, precum și alte materiale necesare desfășurării actului didactic. Prin toate aceste gesturi nobile, este evidențiată și prețuită munca monumentală pe care cele două învățătoare o desfășoară în aceste comunități, îngrijindu-se de pregătirea simultană a claselor 0-4. La finalul acestei zile binecuvântate în care frățietatea parohiilor s-a concretizat în cel mai frumos mod, al ,,Liturghiei de după Liturghie”, preotul paroh a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea și susținerea acestui evenimentul deosebit.

Pr. Vasile Valentin Gherman


Share