Campanie de ecologizare, derulată în orașul Ocna Mureș

 
Sâmbătă, 21 septembrie 2019, copiii ocrotiți în cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș s-au alăturat campaniei de curățenie organizată de administrația locală, alături de mai multe asociații și unități de învățământ din oraș. Acțiunea s-a desfăşurat sub genericul „Curățenia de toamnă - Implică-te Ocna Mureș! Orașul poate fi mai curat și cu ajutorul tău!” şi a fost susţinută şi de reprezentanţi ai administraţiei locale, prezenţi în mijlocul voluntarilor. La activitatea de față au participat 30 de copii din cadrul așezământului, alături de care s-au aflat patru educatori.
 
Participanţii la acţiunea de curăţenie, echipaţi cu mănuşi şi dotaţi cu saci menajeri, s-au împărţit pe mai multe grupe, reușind astfel să desfășoare activitatea pe cât mai multe străzi din oraş. Aceştia au colectat saci întregi de deşeuri din parcuri de joacă, zone verzi sau de pe marginea străzilor. Referitor la activitatea de față, Ana Teodora, elevă în clasa a VIII-a, ocrotită în casa de tip familial, a afirmat următoarele: „Pentru mine, această zi a fost superbă, deoarece în câteva ore, muncind «cot la cot» cu ceilalți copii, am putut demonstra locuitorilor orașului că putem avea un oraș curat și că, muncind împreună, putem obține lucruri frumoase”.
 
De asemenea, domnul Ciprian Orga, coordonatorul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, a rezumat în câteva cuvinte acțiunea întreprinsă de copiii aflați sub ocrotirea centrului social de aici: „Eu, personal, vreau să mulțumesc pentru implicare tuturor celor prezenți, respectiv copiilor și cadrelor didactice de la școlile din oraș. În primul rând, vreau să aduc mulțumiri copiilor din așezământ și educatorilor care au dat dovadă de seriozitate, mobilizare și implicare totală! Sperăm ca astfel de acțiuni să aibă loc mereu, întrucât doar așa putem avea un oraș care să fie permanent curat”.
 
Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, având în prezent trei module: un centru de zi (unde 27 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani sunt sprijiniţi pentru a nu abandona școala, pentru a-și îmbunătăţi rezultatele şcolare și a-și forma principii şi conduite morale de viaţă), o casă de tip familial (în care sunt ocrotiţi 13 copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani) și un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice.
 
 
Share