Slujire arhierească la Schitul „Sfântul Siluan Athonitul” de la Cut, protopopiatul Sebeș

24 Septembrie 2019

Marți, 24 septembrie 2019, zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfântului Cuvios Siluan Athonitul și a Sfintei Mucenițe și întocmai cu Apostolii Tecla, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Schitul „Sfântul Siluan Athonitul” de la Cut, protopopiatul Sebeș.

Marți, 24 septembrie 2019, zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfântului Cuvios Siluan Athonitul și a Sfintei Mucenițe și întocmai cu Apostolii Tecla, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Schitul „Sfântul Siluan Athonitul” de la Cut, protopopiatul Sebeș. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, cu prilejul hramului acestei vetre monahale. Egumen al Schitului „Sfântul Siluan Athonitul” de la Cut este părintele ieromonah Teofan Popa.

Adresându-se credincioșilor prezenți, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Sfântul Siluan Athonitul este una dintre cele mai remarcabile personalități duhovnicești ale spiritualității noastre ortodoxe din secolul al XX-lea. În cuvintele sale înțelepte se concentrează miezul Evangheliei mântuirii, așa cum a fost ea trăită în Biserica noastră dreptmăritoare. Cuviosul Siluan este un sfânt universal care prin viața și scrierile sale ne pune în prezența lui Hristos și ne vorbește despre ceea ce a văzut și a cunoscut el în Duhul Sfânt. De la acest părinte athonit învățăm că scopul suprem al creștinului este participarea la viața lui Dumnezeu”.

Share