Slujbă de Te-Deum cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Jandarmeriei în Transilvania

26 Septembrie 2019

Joi, 26 septembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a participat la ceremonialul militar organizat de Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înființarea Jandarmeriei în Transilvania. Începând cu ora 12.30, în Piața Cetății din Alba Iulia, Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat slujba de Te-Deum, în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate de-a lungul timpului asupra Jandarmeriei Române din Ardeal. La eveniment au luat parte numeroase oficialități centrale și locale, dar și membri ai instituției Jandarmeriei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Arhipăstorul nostru, adresându-se celor prezenți, a spus: „Misiunea vă este tot mai grea astăzi când multe certitudini şi principii nobile se dizolvă sub ochii noştri, instalându-se, în locul lor, o stare de îndoială, de nesiguranţă şi de pierdere a direcţiei. Iată de ce trebuie să avem o credinţă tare în Dumnezeu, fără de care omul şi societatea cad într-o trăire falsă şi se îndepărtează de legile sau poruncile divine. Ancoraţi în Dumnezeu, veţi putea răzbate prin multe dificultăţi, validându-vă ca urmaşi demni ai generaţiilor anterioare de jandarmi. Aceştia au strălucit prin integritatea caracterului lor, prin puterea credinţei lor şi prin capacitatea lor de sacrificiu. Urmându-le exemplul, veţi acţiona pe linia unei etici superioare, prestând o slujire eficientă în folosul cetăţenilor şi al Patriei”.

La finalul slujbei, în semn de aleasă apreciere pentru slujirea rodnică și folositoare a Bisericii lui Hristos, Părintele Arhiepiscop Irineu i-a conferit Ordinul „Credință și Unire” domnului Colonel Marius Giurea, Inspectorul Șef al Jandarmeriei județului Alba. De asemenea, cu ocazia acestei manifestări deosebite dedicate împlinirii unui secol de la înființarea primelor unități de jandarmerie din Transilvania, Ierarhul nostru a primit Diploma aniversară a Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba. În continuare, au urmat alocuțiunile invitaților, după care a avut loc defilarea Detașamentului de onoare.


Share