Vizite pastorale în protopopiatele Luduș și Alba Iulia

Miercuri, 2 octombrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o serie de vizite pastorale în protopopiatul Luduș. În prima parte a itinerariului, Arhipăstorul nostru, însoțit de părintele protopop Lucian Voșloban, a vizitat sediul protoieresc din orașul Luduș, după care a vizitat două comunități parohiale din protopopiat. Astfel, Ierarhul nostru a poposit la biserica „Toți Sfinții” din parohia Luduș III, comunitate aflată sub oblăduirea părintelui Ilie Dăian, după care a fost prezent la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Chețani, unde păstorește părintele Marius Buțurcă.

Joi, 3 octombrie, când Biserica noastră face pomenirea Sfântului Sfințit Mucenic Dionisie Areopagitul, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din protopopiatul Alba Iulia. În prima parte a vizitelor pastorale desfășurate în această zi, Întâistătătorul Eparhiei noastre, însoțit de părintele protopop Teofil Slevaș, a poposit la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din parohia Tăuți, unde slujește părintele Mihai Ursu. Cu acest prilej, Chiriarhul nostru a vizitat șantierul bisericii și al casei parohiale unde se desfășoară ample lucrări de construcție.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Feneș, comunitate aflată sub oblăduirea părintelui Emilian Scurtu. Aici, Ierarhul nostru a vizitat șantierul locașului de închinare, unde au loc importante lucrări de restaurare și reamenajare, și s-a întâlnit cu echipa de muncitori, prilej cu care le-a adresat acestora cuvinte ziditoare. În cele din urmă, Înaltpreasfinția Sa a poposit în mijlocul obștii monahale a Mănăstirii „Buna Vestire” de la Pătrângeni, aflată sub oblăduirea maicii starețe Stavrofora Emiliana Mardare.

Cu ocazia acestor întâlniri, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a pus la suflet preoţilor parohi îndemnuri duhovniceşti, cuvinte de îmbărbătare și binecuvântări sfinte, oferindu-le totodată îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților parohiale încredințate. Totodată, Părintele Arhiepiscop Irineu îi provoacă pe preoţii comunităţilor creştine la un dialog deschis legat de greutăţile pe care le întâmpină în parohie şi le oferă atât sfaturi practice, cât şi soluţii spirituale pentru a trăi o viaţă în demnitate, rugăciune şi ascultare desăvârşită față de Biserică, cea care este ,,Trupul lui Hristos”.

Share