Întâlnirea tinerilor din orașul Teiuș

9 Octombrie 2019


Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, miercuri, 9 octombrie 2019, începând cu ora 13.00, Grupul de inițiativă pentru tineret al Protopopiatului Blaj, în colaborare cu cele trei parohii din Teiuș, au organizat astăzi ,,Întâlnirea tinerilor din orașul Teiuș”, care s-a desfășurat în sala multifuncțională a Liceului Teoretic din localitate. Domnul Sorin-Valerian Chirilă, profesor de Fizică la Liceul Economic din Alba Iulia, a prezentat în deschidere o meditație cu tema ,,Viața săteanului și viața orășeanului: asemănări și deosebiri”. În continuare, cei 50 de tineri au desfăşurat timp de o oră activităţi de socializare și discuții pe tema propusă.

Ca urmare a programului, tinerii au deprins importanța păstrării și cultivării stimei de sine în contextul actual (perioadă în care valorile tind să nu mai fie apreciate), a importanței locului de naștere și a încărcăturii spirituale pe care acesta îl conține, precum și valoarea pe care ei o pot aduce întregii societății. De asemenea, tinerii au înțeles că principala cauză a eșecurilor pe plan școlar și profesional o constituie lipsa motivației pe care contemporaneitatea tinde să o ridiculizeze.

De asemenea, tinerii au descoperit că prin autoanaliză și redescoperire de sine, ei pot să descopere bucuria timpului lor și a farmecului vârstei, iar ca o concluzie generală, s-a primit mesajul că limitele și granițele între lumea rurală și cea urbană s-au diminuat, ambele spații oferind generoase prilejuri de desăvârșire. De asemenea, s-a vorbit despre de modul în care generațiile în vârstă înțeleg să colaboreze cu tinerii care descoperă tehnologii și noțiuni inovative, de care depinde, totodată, păstrarea legăturii și atașamentului acestora față de valorile spirituale creștine.

Activitatea aceasta se înscrie în șirul de activități propuse de Grupul de inițiativă pentru tineret al protopopiatului Blaj, în contextul în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2019 ca An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română.

Pr. Ovidiu Pop
Protopop al Blajului


Share