Resfințirea bisericii din filia Valea Barnii, protopopiatul Câmpeni

În Duminica a XXI-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din filia Valea Barnii, parohia Mogoș Cojocani, protopopiatul Câmpeni. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se celor prezenți, Întâistătătorul Eparhiei noastre a spus: „Fiul lui Dumnezeu n-a venit pe pământ pentru păcătoși pentru ca să le aprobe păcatul. El a venit pentru păcătoși pentru ca ei să se îndrepte. Și numai aceia s-au bucurat de atenția Lui, care s-au îndreptat. Fără mărturisirea greșelilor, nu este nici dezlegare eliberatoare și nici mântuire veșnică, căci Dumnezeu Se uită la inimă. În clipa în care aceasta devine curată, ea rodește alese virtuți morale care dinamizează viața creștină și o conduc spre ținta ei supremă: desăvârșirea morală. Dacă, însă, Hristos și cuvântul Său nu locuiesc în inima noastră, aceasta devine un ogor pustiu, pârjolit și fără rod”.

La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, tânărul Alin-Ionuț Gheorghiță a fost hirotonit întru diacon. De asemenea, la finalul slujbei, în semn de aleasă prețuire pentru râvna de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele Adrian Napău, preot al parohiei Mogoș Cojocani începând cu anul 2013, a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea Arhipăstorului nostru Diplome de aleasă cinstire.

Share