4200 de copii și tineri din întreaga țară și-au antrenat curajul în Parcul de Aventură „Dynamis” din Alba Iulia

Sâmbătă, 12 octombrie a.c., un grup de 30 de studenți din diferite țări, veniți în Alba Iulia prin Programul Erasmus, s-au aventurat pe podurile suspendate, tirolienele și pe celelalte elemente provocatore ale Parcului de Aventură din Alba Iulia, profitând de ultimele zile frumoase ale toamnei. Lor li s-au alăturat 50 de copii timișoreni, la recomandarea altor grupuri din Timișoara. Pentru toți, Parcul de Aventură a fost unul din obiectivele atractive ale vizitei în Orașul Unirii.
În ultimul timp, Parcul de Aventură „Dynamis” a devenit un loc de relaxare și „antrenament” apreciat nu numai de copiii și tinerii din Alba Iulia, dar și de grupurile organizate care ne vizitează orașul. Astfel, în anul 2019, peste 4200 de copii și tineri s-au bucurat de emoțiile trăite „la înălțime” printre frunzișurile copacilor din pădurea Mamut, jumătate dintre aceștia venind din 31 de județe ale țării.
Parcul de Aventură „Dynamis” oferă copiilor și tinerilor un spațiu al bucuriei, al redescoperirii naturii, al dezvoltării curajului, al depășirii propriilor limite și, totodată, încredere în sine. Parcul are și o importantă componentă socială, asigurând gratuitate copiilor ocrotiți în așezămintele sociale, practicând un preț accesibil și reinvestind întregul profit în dezvoltarea și întreținerea parcului. Funcționează în cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” din anul 2014, în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, fiind alcătuit din patru trasee cu grade diferite de dificultate, cu 55 de elemente suspendate în copaci: scări, poduri, tiroliene, frânghii, panouri de cățărat, etc. Acestea pot fi parcurse folosind echipamente corespunzătoare de alpinism, cățărare și traversare.
Referitor la această locație deosebită, domnul administrator-instructor a afirmat următoarele: „În anul viitor, Parcul de Aventură «Dynamis» va oferi iubitorilor de aventură un nou «Traseu Roșu» pentru tinerii care doresc să facă performanță în alpinism și cățărare, precum și elemente de cățărat specifice la «Traseul Mov», pentru ca micii aventurieri să-și probeze și ei curajul. Sperăm, pentru acestea, să atragem suficiente fonduri private. Tot ceea ce facem aici este o adevărată educație pentru cei tineri, prin aventură și prin dragoste față de natură”.
Biroul de presă al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”
Share