Excursie pentru tinerii din parohia Aiudul de Sus

14 Octombrie 2019

Sâmbătă, 12 octombrie a.c., parohia Aiudul de Sus a organizat o excursie binemeritată pentru copiii care au participat pe parcursul anului la activitățile desfășurate în cadrul Centrului Cultural-Catehetic „Sfânta Teodora de la Sihla”. Prima oprire a însemnat explorarea unei lumi necunoscute de către mulți dintre aceștia, și anume Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Luna, județul Cluj, unde copiii au avut posibilitatea să vadă aeronave și să afle detalii legate de activitatea specifică acestui loc.

Maistrul militar Adrian Deliu, ghidul nostru, le-a prezentat tinerilor avionul supersonic din dotare MiG-21 LanceR pentru operațiuni de vânătoare și bombardament, elicopterul de luptă IAR-330 Puma SOCAT, precum și elicopterul pentru căutare și salvare IAR-330 M. Uimirea s-a resimțit în întrebările adresate de către copii care s-au arătat interesați de activitatea desfășurată în cadrul unității. Mulțumim pe această cale Comandantului Comandor Marius Oatu pentru aprobarea de a vizita unitatea militară.

A doua vizită efectuată a fost un prilej de îmbogățire, de această dată, a cunoștințelor din sfera faunei țării noastre, copiii fiind oaspeți ai Grădinii Zoologice din municipiul Târgu Mureș. Deoarece unii dintre ei au văzut pentru prima dată o astfel de locație, surpriza din ochii lor a fost cea mai mare răsplată pentru organizatori. Spre finalul zilei, după un popas în marile centre comerciale, excursioniştii au pășit pragul Mănăstirii de la Recea, unde s-au închinat și au adus slavă lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările de care s-au bucurat. Astfel de ieșiri sunt binevenite, atât ca răsplată oferită pentru efortul și strădania de a participa la activitățile inițiate în cadrul parohiei, cât și pentru a facilita legătura dintre preot, copii și familiile acestora.

Pr. Bazil-Călin Popa

Share