Activitățile Centrelor de zi „Sfântul Nicolae” și „Sfânta Parascheva” din Alba Iulia continuă pentru încă doi ani

 
40 de copii aflați în situații de vulnerabilitate socială din Alba Iulia vor fi ocrotiți în Centrele de zi „Sfântul Nicolae” și „Sfânta Parascheva” din Alba Iulia, în urma parteneriatului încheiat săptămâna aceasta între Primăria Alba Iulia, prin Direcția de Asistență Socială, și Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”. Potrivit obiectivelor, copiii vor fi ajutați zilnic să parcurgă materiile școlare, vor fi călăuziți cum să-și trăiască frumos copilăria, părinții lor vor descoperi noi modalități de înțelegere și implicare în educarea propriilor copii, iar prin oferirea de hrană și materiale didactice se va reduce povara financiară pentru familii. De asemenea, se dorește prevenirea unui eventual abandon școlar sau familial. În cadrul parteneriatului, implicarea financiară a Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, prin atragerea de donații și sponsorizări, este de 30% din totalul cheltuielilor.
 
Referitor la acest parteneriat, doamna Daniela Truța, director executiv al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, a afirmat următoarele: „Se continuă, astfel, pentru cel puțin încă doi ani, o colaborare care a adus multă bucurie copiilor implicați și familiilor lor, și care s-a concretizat în rezultate remarcabile obținute de copii. Apreciem în mod deosebit preocuparea constantă a Primăriei Alba Iulia și a Direcției de Asistență Socială Alba Iulia pentru a ajuta copiii nevoiași, precum și persoanele vârstnice sau cu dizabilități din Municipiul Alba Iulia”.
 
Ne reamintim cu acest prilej faptul că e absolut necesar ca întreaga societate, Administrația centrală și locală, Școala și Biserica să acorde mare atenție copiilor care se confruntă cu greutăți materiale sau sufletești. acestea pot să-i întărească, dar în același timp pot să-i și strivească. Există acum posibilități concrete de ajutorare a acestor copii prin servicii acreditate, dar de multe ori ele sunt reduse din cauza unor inabilități legislative precum birocrația excesivă, prevederile nefuncționale ale standardelor de funcționare, standardele de cost împovărătoare sau lipsa de finanțare a centrelor „Școală după Școală”. În Alba Iulia și în județul Alba, cu perseverență, profesionalism și curaj, aceste dificultăți au fost depășite.
 
Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” a dezvoltat în Arhiepiscopia Alba Iuliei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, pentru copii, din resurse proprii și în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale, o Rețea formată din 14 Centre de zi, unde sunt ocrotiți 400 de copii, 13 Centre de Prevenire a Abandonului Școlar pentru 360 de copii și 15 Case de Tip Familial pentru 276 de copii cu măsuri de plasament instituționalizat.
 
Biroul de presă al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”
 
 
Share