Lansarea primului volum al trilogiei „Iisus Hristos, Iubirea trădată”, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

30 Octombrie 2019

Marți, 29 octombrie 2019, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc lansarea unei noi apariții editoriale a părintelui prof. univ. dr. George Remete. Înepând cu ora 18.00, în Aula „Dumitru Stăniloae” din incinta instituției, s-a derulat prezentarea primului volum al trilogiei intitulată „Iisus Hristos, Iubirea trădată”, operă care marchează totodată momentul pensionării părintelui George Remete, titular al catedrei de Teologie Dogmatică până în luna august a acestui an. La eveniment au luat parte părinții profesori din cadrul Facultății, numeroși elevi seminariști și studenți teologi, clerici și credincioși din Alba Iulia și împrejurimi, dar și apropiați ai autorului.

Acest eveniment cultural cu totul deosebit a fost moderat de către părintele prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. În prima parte a manifestării, părintele lect. univ. dr. Lucian Colda, titularul catedrei de Patrologie din cadrul Facultății, a realizat o prezentare amplă și minuțioasă a lucrării, evidențiind totodată originalitatea abordării de către autor a volumului de față. De asemenea, au mai luat cuvântul de la prezidiu domnul prof. univ. dr. Mihai Gligor, Directorul CSUD din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, și părintele prof. univ. dr. Simion Todoran, care au evidențiat activitatea didactică deosebită a părintelui George Remete de pe parcursul anilor. În ultima parte a evenimentului, autorul operei „Iisus Hristos, Iubirea trădată” a prezentat în câteva cuvinte principalele particularități ale volumului, amintind totodată faptul că cel de-al doilea și al treilea volum se află deja în curs de apariție.

La final, în semn de aleasă prețuire și apreciere pentru întreaga activitate academică desfășurată în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, părintele Mihai Himcinschi, în numele tuturor cadrelor didactice, i-a oferit părintelui George Remete un buchet de flori și o icoană în care sunt reprezentați Sfântul Nicolae Velimirovici, Sfântul Siluan Athonitul și Sântul Paisie Aghioritul, ale căror opere au fost studiate cu temeinicie și sunt îndrăgite în mod special de către părintele George Remete. De asemenea, au mai luat cuvântul și alte persoane prezente care au dorit să îi adreseze părintelui George Remete alese urări și cuvinte de felicitare cu prilejul acestui eveniment editorial deosebit.


Share