Liturghie arhierească la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba

17 Noiembrie 2019

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă pilda bogatului căruia i-a rodit țarina, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură. La slujbă au luat parte membri ai Consiliului director și ai Comitetului administrativ al Spitalului, pacienți, dar și numeroși credincioși. De asemenea, după oficierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei noastre i-a vizitat pe bolnavii care se află în îngrijire aici, prilej cu care le-a adresat sfaturi duhovnicești și le-a oferit iconițe.

În cuvântul adresat celor prezenți în cadrul Sfintei Liturghii, Arhipăstorul nostru a spus: „Dumnezeu, Părintele nostru ceresc, știe de noi și ne veghează neîncetat, oriunde și oricând. El, Care știe de firele de păr din capul nostru și de vrabia de pe acoperișul casei, cu atât mai mult are grijă de noi, făpturile Sale, create după chipul Său și răscumpărate cu prețul sângelui lui Hristos. Prin gura Prorocului Isaia, Dumnezeu zice: «Chiar când mama îl va uita pe pruncul ei, Eu nu te voi uita pe tine. Iată, te-am însemnat în palmele Mele». Dacă slabi fiind, ne așezăm în genunchi, El ne ridică plini de putere, iar dacă în necaz fiind, Îl rugăm, El ne răspunde și ne oferă iertare, vindecare și ajutor”.

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba a fost ridicată între anii 2013-2014, la inițiativa Consiliului director al instituției și a preoților Mircea Sicoe și Liviu Vâlcea, clerici cu slujire misionar-caritativă în cadrul Spitalului. Într-un timp relativ scurt, locașul de închinare a fost înfrumusețat și dotat cu toate cele necesare cultului, după care a fost împodobit în haina picturii. Toate lucrările de edificare a bisericii au culminat în 30 mai 2015 (în sâmbăta dinaintea Praznicului Pogorârii Sfântului Duh), când Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de târnosire a noului locaș de cult. Începând cu data de 1 noiembrie 2019, preot cu slujire misionar-caritativă în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba este părintele Florin Constantin Achim.


Share