Întâlnirea tinerilor ortodocși din municipiul Reghin

18 Noiembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, sâmbătă, 16 noiembrie 2019, Protopopiatul Ortodox Reghin, Primăria Municipiului Reghin, Biblioteca Municipală „Petru Maior” și Inspectoratul Școlar Județean Mureș au organizat, în Sala festivă a Bibliotecii Municipale „Petru Maior”, Întâlnirea municipală a tinerilor ortodocși. În deschidere trupa de teatru „Athos” a Liceului Tehnologic „Petru Maior” din Reghin a prezentat sceneta „Nicuță”, fiind coordonați de către doamna prof. Monica Bengean.

Invitatul de seamă al acestei întâlniri, domnul dr. Ioan Fărcaș, a prezentat tinerilor participanți și invitaților repere și răspunsuri la întrebarea: „De ce să aleg binele?”, aprofundând situațiile, dependențele și încercările tinerilor de azi, plecând de la mersul personal pe cărările vieții și învățămintele descoperite pe cale. Printr-o scurtă incursiune în viața și activitatea sa, el a fost introdus de către domnul prof. dr. Florin Bengean, directorul Bibliotecii Municipale. Tinerii au intrat apoi într-un dialog al întrebărilor și răspunsurilor care au adus lămuriri asupra unor aspecte legate de problemele morale cu care se confruntă tinerii de azi.

Părintele protopop Valentin Vârva a mulțumit tuturor celor ce s-au implicat în acest minunat proiect și a prezentat apoi proiectele de viitor dedicate tinerilor din municipiul Reghin. La final, părintele inspector dr. Claudiu Dorin Chiorean a felicitat implicarea profesorilor de religie și colaborarea dintre instituțiile implicate, accentuând poziționarea fiecărui tânăr pe coordonatele morale sădite de către Dumnezeu în coroana creației Sale, omul. La această activitate au participat 200 de elevi de la școlile gimnaziale și liceele din municipiul Reghin, care și-au exprimat dorința de a participa la cât mai multe astfel de evenimente.

Pr. dr. Claudiu Dorin Chiorean

Share