Satul românesc, omagiat cu prilejul hramului parohiei Totoi, protopopiatul Alba Iulia

Sâmbătă, 30 noiembrie 2019, în ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, parohia Totoi, protopopiatul Alba Iulia, și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, la biserica parohială au fost prezenți numeroși credincioși, invitați de seamă, precum și fii ai satului reîntorși acasă. Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de trei preoți, răspunsurile la slujbă fiind oferite de către corul bisericii.

La final, cu prilejul Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), a fost elogiat mediul rural românesc prin acordarea a două diplome: domnului Ioan Iancu Popa, primar al comunei Sântimbru, și doamnei învățătoare Maria Mustață, cea care a contribuit la formarea atâtor generații de români și creștini. Mai apoi, a urmat o masă a bucuriei la căminul cultural din Totoi unde a avut loc și un concert de muzică patriotică, în interpretarea Corului „Totoienii”.

În organizarea acestui eveniment, rolul determinant l-a avut Asociația „Emanoil” care promovează valorile tradiționale, creștine și românești prin cultivarea sentimentului responsabilității naționale. În acest sens, tinerii dornici au fost formați și organizați într-un cor al cărui buchet muzical cuprinde cântări religioase și patriotice. Felicităm organizatorii și întreaga comunitate pentru o zi aparte, desfășurată firesc și cu o lejeritate prietenească deosebită.

Asociația „Emanoil” este o organizație creștină de tineret care desfășoară activități în scopul desăvârșirii personale a tinerilor și a copiilor, sub streașina bisericii și într-un context „diferit”, folosindu-se de instrumentele educației non-formale în vederea învățării experiențiale. Prin proiectele sale, Asociația „Emanoil” dorește formarea unei noi generații de lideri creștini și responsabili.

Slevaș Teofil Mihail
Președinte Asociația „Emanoil”

Share