Corala „Armonia” din Constanța a concertat pe Valea Mureșului Superior

4 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, marți, 3 decembrie a.c., în localitatea Morăreni, județul Mureș, a avut loc un eveniment cultural de excepție organizat în cadrul Protopopiatului Ortodox Român Reghin de către Centrul Cultural-Catehetic și Pastoral „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” al Văii Mureșului Superior, coordonat de către părintele Sergiu Andone.

Evenimentul cultural-duhovnicesc organizat în perioada liturgică a Postului Nașterii Domnului a debutat cu interpretarea a trei colinde de către grupul de tineri „Bucuria comuniunii” al parohiei Reghin – Apalina, condus de părintele Vasile Farcaș. Momentul a fost urmat de conferința părintelui Visarion Alexa din București, intitulată „7 Cuvinte ale Iubirii”, urmată de concertul de colinde și cântece de Crăciun susținut de Corala „Armonia” din Constanța, dirijată de părintele arhidiacon Iulian Dumitru.

La eveniment au luat parte peste 500 de persoane, printre care s-au aflat preoții și primarii de pe Valea Mureșului Superior, dintre care amintim pe părintele Valentin Vârva, protopop al Reghinului, domnul dr. Florin Bengean, director al Bibliotecii municipale „Petru Maior” din Reghin și președintele Despărțământului ASTREI din Reghin, și pe doamna Magda Bercea, directorul Filialei Crucea Roșie Mureș. Moderator al evenimentului a fost doamna prof. dr. Silvia Andone, director adjunct al Liceului „Vasile Netea” din Deda.

Manifestarea s-a încheiat cu o agapă creștină la care au participat toți invitații. Reușita evenimentului a constat în buna organizare, dar și în calitatea și prestigiul celor care au urcat pe scenă, persoane care au reușit să picure în sufletele și inimile celor prezenți mireasma sărbătorilor de iarnă. Centrul Cultural-Catehetic și Pastoral „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” al Văii Mureșului Superior mulțumește pe această cale primăriilor care s-au implicat în organizarea evenimentului și în mod special primăriei comunei Rușii-Munți, gazda evenimentului.

Pr. Cosmin Maftei


Share