Copiii din cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș au sărbătorit Ziua Culturii Naționale

16 Ianuarie 2020

Miercuri, 15 ianuarie 2020, copiii din cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș au sărbătorit Ziua Culturii Naționale, prilej cu care l-au omagiat pe marele poet național Mihai Eminescu, Evenimentul, organizat la Casa de cultură din localitate, a debutat cu rostirea câtorva cuvinte de către doamna prof. Marinela Dănilă referitoare la opera lui Mihai Eminescu, după care domnul prof. Virgil Moga a prezentat câteva date biografice din viața poetului.

Rând pe rând, copiii prezenți la eveniment au recitat poezii eminesciene. Pe această cale, felicităm pe Sonia Hoca, Georgiana Vesa și Maria Dani, care au interpretat atât de frumos melodiile „Eminescu” și „Mai am un singur dor”. Un moment aparte l-a constituit recitarea a 40 de strofe din poezia „Luceafărul” de către tânăra Maria Dani, ocrotită la Casa de tip familial „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș.

Îi felicităm pe toți cei implicați la realizarea acestui frumos eveniment cultural, respectiv pe copiii și cadrele didactice din așezământ, precum și pe doamna Liana Stoica, directorul Casei de Cultură „Ion Sângereanu”, partener apropiat al așezământului nostru. De asemenea, adresăm mulțumiri Primăriei orașului Ocna Mureș și sperăm ca prin toate activitățile pe care noi le desfășurăm să menținem treaz, precum o făclie, dorul permanent pentru poezie, istorie, neam și țară în sufletele copiilor care sunt mereu în grija noastră.

Asist. soc. Ciprian Orga
Președintele Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș


Share