„Mica Unire”, sărbătorită la Ocna Mureș

24 Ianuarie 2020

Joi, 23 ianuarie 2020, la Ocna Mureș, Unirea Principatelor Române de la 1859 a constituit un motiv de sărbătoare atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Astfel, la acest moment de bucurie au luat parte copiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş, precum și mezinii Ansamblului „Tradiţii Uiorene”. Programul dedicat acestei sărbători a debutat la ora 14.00, la sediul Aşezământului, cu un cuvânt de deschidere al coordonatorului centrului social, domnul Ciprian Orga, după care domnul profesor Florin Oprea a susţinut o prelegere cu tema „Micii Uniri”, evidențiind eforturile repetate de realizare a acestui măreț eveniment de-a lungul istoriei.

Manifestările au continuat cu poezii tematice recitate foarte frumos de către copiii din cadrul Aşezământului, după care tânăra Georgiana Vesa a încântat audienţa prin melodiile „Din Ţara Moţilor noi am venit” şi „Măi române, românaş”. Grupa mică de dansatori ai asociaţiei „Tradiţii Uiorene” au dansat două jocuri populare, coordonaţi cu atâta atenţie şi profesionalism de doamna Liana Stoica. La final, toţi copiii au interpretat cântecul „Hai să-ntindem hora mare”, operă emblematică a Micii Uniri. Urmând îndemnul cântecului, copiii au realizat o frumoasă horă, alăturându-li-se lor toţi cei prezenţi la eveniment (părinţi, bunici sau apropiaţi ai copiilor). Mulţumim tuturor celor implicaţi în realizarea acestui frumos program şi îi felicităm pe copii pentru răbdare, interesul acordat şi dorinţa lor manifestată zilnic de a cinsti memoria înaintaşilor noştri.

Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş a fost înfiinţat în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 43 de copii ocrotiți în cadrul Casei de Tip Familial şi al Centrului de zi. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă, precum şi un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, în care sunt sprijiniţi 25 de vârstnici.

Asist. soc. Ciprian Orga
Președintele Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș


Share