Liturghie arhierească în parohia Alba Iulia – Întâmpinarea Domnului

La data de 2 februarie 2020, în Duminica a XVII-a după Rusalii, zi în care prăznuim Întâmpinarea Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Alba Iulia – Întâmpinarea Domnului din orașul Marii Uniri. În prezența a numeroși credincioși, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Întâmpinarea Domnului”. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Grupul psaltic „Anastasios”, format din medici și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș.

Adresându-se celor prezenți, Chiriarhul nostru a spus: „Așa cum ne amintește Sfânta Scriptură, Hristos-Domnul a petrecut nopți întregi în rugăciune, în convorbire cu Tatăl ceresc, mai ales când avea de făcut alegeri importante. În rugăciune, printr-un gest de încredere filială, imitându-L pe Învățătorul divin, creștinul își deschide inima și mâinile sale, pentru a primi darul lui Dumnezeu și a-I mulțumi pentru toate binecuvântările și favorurile primite. Este frumos să te întreții cu Mântuitorul Hristos, prin rugăciune, și, rezemat pe pieptul Său, ca ucenicul preferat, să fii atins de iubirea infinită a inimii Sale. Iată, cum este posibil să-L primim pe Iisus, nu în templu și în brațe, ca dreptul Simeon, ci în sanctuarul ființei noastre. În felul acesta, poți gusta lumina Împărăției exclamând: «Doamne, văzut-au ochii mei mântuirea Ta!»”.

În cadrul slujbei, la momentul rânduit, diaconul Lucian Toni a fost hirotonit preot pe seama parohiei Apold, protopopiatul Sighișoara. De asemenea, pentru râvna apostolică dovedită în slujirea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, părintele paroh Radu Țuțui a fost hirotesit întru iconom. Totodată, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire. În continuare, după celebrarea Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din parohie, amenajată la demisolul bisericii „Întâmpinarea Domnului” din municipiul Alba Iulia.

Share