Paraclisul Tinereții intitulat „pentru mama”, în protopopiatul Alba Iulia

Într-un context deosebit, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, luni, 9 martie 2020, la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Alba Iulia, a avut loc un moment de rugăciune marca Paraclisul Tinereții. Intitulat sugestiv „pentru mama”, acest paraclis s-a dorit a fi o rugăciunea sinceră de mulțumire adresată Maicii Domnului pentru cele mai dragi ființe din viața noastră: mamele.

La adăpostul luminii lumânării, rugăciunea intimă a sufletelor adunate a creat o atmosferă aparte, de prietenie. Evenimentul rugăciune a fost marcat și de cuvântul de învățătură rostit de părintele diac. Răzvan Brudiu, iar la final toți cei prezenți au avut parte de un moment de socializare, timp în care s-au putut bucura din darurile parohiei gazdă.

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, din dragoste față de Maica Domnului. Ulterior, acțiunea a fost prelucrată de către Asociația „Emanoil” și a prins o nouă formă, aceea de „ritual” al tinereții. Astfel, toți cei doritori pot să se roage într-o atmosferă duhovnicească de prietenie și reculegere, având posibilitatea să participe activ la rânduiala slujbei, citind ei înșiși din stihurile și imnele Paraclisului.

Teofil Mihail Slevaș
Președinte Asociația „Emanoil”

Share