Platforma online „Ajută cu Bucurie” și TelVerde 0800-800.368, sprijin pentru persoanele afectate în contextul pandemiei de COVID-19

Patriarhia Română și Federația Filantropia se alătură eforturilor de la nivel național pentru a sprijini persoanele afectate de pandemia COVID-19, punând la dispoziție platforma online ajutacubucurie.ro și numărul de telefon TelVerde 0800800368. Persoanele aflate în carantină care au nevoie de orice formă de ajutor sunt rugate să apeleze la numărul TelVerde 0800800368 sau să contacteze telefonic preoții de parohie, serviciile sociale ale primăriilor sau Comitetele locale pentru Situații de Urgență, pentru a primi sprijin în timpul cel mai scurt. Adresele de contacte telefonice se găsesc pe site-urile www.reintregirea.ro și www.filantropiaortodoxa.ro, iar adresa de contact pe email este filantropia_ortodoxa@yahoo.com.
O altă posibilitate de comunicare rapidă și eficientă este platforma online ajutăcubucurie.ro, creată de Patriarhia Română împreună cu Federația Filantropia. Platforma „Ajută cu Bucurie” se doreşte a fi un punct de întâlnire al persoanelor care au nevoie de ajutor cu cele care doresc să îşi manifeste solidaritatea cu semenii aflaţi în dificultate. Astfel, acest spațiu virtual facilitează manifestarea solidarității la nivelul comunităților și reunește pe cei aflați în situații vulnerabile cu cei care doresc să ajute. Prin intermediul ajutacubucurie.ro, persoanele izolate pot solicita sprijin prin completarea unui formular. O secţiune a site-ului se adresează voluntarilor care doresc să se implice în ajutorarea celor care au nevoie, iar a treia secțiune se adresează celor care se pot implica material sau financiar pentru a dărui bucurie celor care nu se pot ajuta singuri.
Înscrierile pe platforma ajutacubucurie.ro și apelurile la TelVerde 0800800368 de pe raza județelor Alba și Mureș vor fi preluate de Comitetele de Acțiune ale Protopopiatelor Ortodoxe, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în cadrul programului de ajutorare eparhial „Solidaritate prin filantropie”. Acesta a fost inițiat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociația „Filantropia ortodoxă Alba Iulia”, Instituția Prefectului Alba și Instituția Prefectului Mureș. La nivelul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia există 10 Comitele de Acțiune, în protopopiatele Alba Iulia, Târgu-Mureș, Sebeș, Reghin, Blaj, Sighișoara, Aiud, Luduș, Câmpeni și Târnăveni, care acționează în parteneriat cu cele 25 de organizații filantropice eparhiale.
Biroul de presă al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”
Share