Conferinţa preoţească de primăvară, la Alba Iulia

28 Mai 2014
Ieri, în data de 27 mai, în Aula Mare a Facultăţii de Teologie din Alba Iulia, s-a desfășurat conferinţa pastoral - misionară de primăvară a preoţilor și a reprezentaţilor așezămintelor monahale din protopopiatele Alba Iulia și Sebeș. Evenimentul a debutat printr-o slujbă de Te-Deum, urmată de lucrările propriu-zise ale conferinţei, prezidate de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, și de luări de cuvânt ale participanţilor.

Proclamarea anului 2014 în Patrirhia Română ca „An omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei împărtăşanii)” aduce în centrul preocupărilor și a misiunii Bisericii în acest aspecte importante legate de Taina Spovedaniei, ca mijloc de înnoire spirituală şi de sfinţire a vieţii credincioşilor, precum și de intensificarea participării la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia primim Sfânta Împărtăşanie, ca izvor tainic de putere a învierii și de iubire jertfelnică şi iertătoare a lui Hristos.

Conform Statului de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, la nivelul întregii ţări, în fiecare an se organizează două conferinţe preoţeşti semestriale, în cadrul cărora sunt tratate teme elaborate şi propuse de Sfântul Sinod, ce urmăresc eficientizarea misiunii pastoral - misionare şi progresul duhovnicesc al preoţilor şi credincioşilor. Următoarea conferinţă din Eparhia Alba Iuliei va avea loc vineri, 30 mai, în Protopopiatul Blaj.
Share