Slujire arhierească în parohia „Platoul Romanilor” din Alba Iulia

În Duminica a cincea din Postul Mare, a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din vechea Cetate a Bălgradului și a rostit cuvântul de învățătură. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Ierarhul nostru a spus:

„În aceste zile de grea încercare, trebuie să ne reamintim că suntem ucenici ai lui Hristos, Maestrul răstignit, calitate ce ne obligă să-L urmăm pe El, Cel Care a zis: «În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea» (Ioan 16, 33). Se cuvine să acceptăm fără cârtire pe cele amare și dureroase, care nu vin să ne distrugă definitiv, ci vin ca să ne schimbe în bine și să ne înnobileze mai mult. Da, relele se abat uneori asupra noastră ca să ne dea strălucirea pe care o primește aurul trecut prin foc.

Cei care vă aflați în izolare, autoizolare sau în carantină și nu vă puteți bucura de libertatea mișcării și de splendoarea primăverii, cei care nu puteți să-i întâlniți pe cei dragi și nu puteți participa la slujbele religioase, plecați-vă fruntea în fața lui Hristos, Marele nostru Răscumpărător. El ne arată palmele Sale străpunse, zicând: «Priviți! Și eu am suferit!». El îi susține pe cei obosiți, îi consolează pe cei întristați, veghează pașii celor ce se clatină și aruncă raze de speranță și de har peste lumea noastră, aflată acum în criză profundă”.

Share